Sterke Toon Aerts mag in onthoofde cross in Niel een eerste keer pronken met zijn Europese kampioenentrui

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 26 reacties
Sterke Toon Aerts mag in onthoofde cross in Niel een eerste keer pronken met zijn Europese kampioenentrui

De Jaarmarktcross in Niel is gewonnen door de jonge Toon Aerts. De Europese kampioen nam na enkele rondes de wedstrijd in handen en gaf de leiding niet meer weg. Het is zijn eerste zege in zijn Europese kampioenentrui.

Het was een onthoofde cross in Niel, want de grote namen zoals Mathieu van der Poel, Wout Van Aert en Lars van der Haar waren er niet bij. De eerste twee verkozen wat rust in plaats van te crossen, van der Haar zal zeker twee maanden niet in actie komen. Ook Laurens Sweeck was er niet bij in Niel.

Over naar de cross zelf dan. Jim Aernouts begon sterk en kreeg al meteen enkele meters voorsprong. Kevin Pauwels, de winnaar van vorig jaar, startte erg matig en was op achtervolgen aangewezen. Toon Aerts nam even later het commando vooraan over en liet Aernouts ter plekke.

Pauwels reed na een zwakke start toch nog naar een tweede plek

In zijn achtervolgingstocht schoof Pauwels beetje bij beetje op, maar de Europese kampioen had een knappe voorsprong bij elkaar gereden. Ondanks een slipper en een valpartij op anderhalve ronde van het einde, kwam Aerts nog nauwelijks in de problemen.

Eerste zege

Aerts reed solo naar de zege en kon een eerste keer winnen in zijn Europese kampioenentrui. Kevin Pauwels reed na zijn matige start toch nog naar een knappe tweede plek in een onthoofde Jaarmarktcross in Niel. Corné van Kessel strandde op een derde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties