Unieke getuigenis: Zo kwam Fabian Cancellara er na zijn rotjaar in 2012 weer bovenop

Redactie
| 1 reacties
Unieke getuigenis: Zo kwam Fabian Cancellara er na zijn rotjaar in 2012 weer bovenop
Foto: © photonews

Fabian Cancellara bracht bewust zijn afscheidsboek in België en meer Vlaanderen uit, naar eigen zeggen het kloppende hart van de koers. In het boek legt de Zwitserse ex-renner zijn ziel bloot.

Zo vertelt Cancellara persoonlijke dingen die we over hem nog niet wisten. Zoals over de emoties die vrijkwamen na zijn tweede overwinning in de Ronde van Vlaanderen in 2013. Want Spartacus kende een bijzonder moeilijk 2012 met valpartijen tijdens de Ronde en de Spelen en zijn dochtertje dat in het ziekenhuis belandde.

"Het was de eerste keer in mijn carrière dat ik hard crashte. Daar moest ik mentaal mee leren omgaan", vertelde de openhartige Beer van Bern donderdag in Van Gils & Gasten. "Na dat zware jaar was ik compleet uitgeput. Of ik aan stoppen dacht? Neen, alles kon niet zo negatief zijn. Maar het was wel een jaar om uit te leren."

Psycholoog - mental coach

En dus nam Cancellara een psycholoog onder de arm. "Ik noem dat een coach. De mensen denken: Amai, hij is sterk en kan alles. Dat mijn leven perfect is. Maar eerlijk? Als ik thuis naar mijn buurman kijk is zijn gras niet groener."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties