Sven Nys is duidelijk: "We zitten op een kantelpunt in het veldrijden, maar er is nog steeds een grote markt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
Sven Nys is duidelijk: "We zitten op een kantelpunt in het veldrijden, maar er is nog steeds een grote markt"

"De bussen die Nys meebracht, die komen dit jaar niet meer", stond er enkele dagen geleden te lezen in Het Nieuwsblad. Heeft het veldrijden grote problemen met het oog op de toekomst? Sven Nys himself gaf het antwoord.

Heel wat minder toeschouwers vinden de laatste weken de weg naar de cross. "We zitten op een kantelpunt in het veldrijden. Maar ik wil niet zeggen dat dat enkel en alleen met mij te maken heeft", opent Sven Nys in De Zevende Dag. "We hebben twee jonge toppers die om en bij de 20 en 21 jaar zijn."

En dus is het logisch dat zij nog geen uitgebreide fanbasis hebben. "Zij moeten nog aan hun lange weg beginnen om heel wat supporters op de been te krijgen. Dus dat zal tijd vergen. We hebben enkele kampioenen die het veldrijden de rug hebben toegekeerd door omstandigheden of omdat ze zoals ik te oud zijn."

"We moeten stoppen met negatief te spreken over het veldrijden en de draad weer oppikken"

​Maar Nys ziet het zeker niet somber tegemoet. "We moeten stoppen met negatief te spreken over het veldrijden en de draad weer oppikken", aldus Nys. "Er is nog steeds een heel grote markt voor het veldrijden. Als je ziet hoeveel spektakel het veldrijden biedt, dan zijn we zeker nog niet op de terugweg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties