Van 40 zeges in 2015 naar 21 zeges in 2016: "Wisten vooraf dat 2015 evenaren bijna onhaalbaar was"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van 40 zeges in 2015 naar 21 zeges in 2016: "Wisten vooraf dat 2015 evenaren bijna onhaalbaar was"

Lotto Soudal reed in 2016 naar 21 overwinningen en dat is toch heel wat minder dan de 40 zeges van het jaar ervoor. Marc Sergeant is al bij al tevreden, maar baalt toch van het zwakke najaar.

Het verschil met 2015 is natuurlijk wel immens groot: een verschil van 19 overwinningen. "Vooraf wisten we dat het aantal zeges van 2015 evenaren bijna onhaalbaar was", aldus Marc Sergeant. "21 overwinningen is kwantitatief natuurlijk een pak minder, maar er zit zeker en vast kwaliteit bij. Zo behaalden we tien WorldTour-zeges."

"We hadden twee ritzeges in de Tour en dan was er nog de Giro. Greipel sprintte er drie keer naar de eerste plaats en Tim Wellens won op schitterende wijze een bergrit", aldus Sergeant, die wel zijn ongenoegen uit over het najaar. "In de Vuelta kwamen we echter van een kale reis thuis. Het hele najaar viel overigens tegen qua resultaten."

"Het hele najaar viel overigens tegen qua resultaten"

Vorig jaar waren er zeges van Wellens in de Eneco Tour en Greipel in Hamburg. "Nu waren de prestaties in het najaar heel zwak. Maar goed, we hebben dit seizoen tien WorldTour-koersen gewonnen. En we hebben nog heel wat ereplaatsen verzameld. Dat zijn allemaal prestaties die gezien mogen worden", besluit Sergeant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties