Van der Poel heerst in Superprestige en is tevreden: "Dat was nog niet het geval dit jaar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Van der Poel heerst in Superprestige en is tevreden: "Dat was nog niet het geval dit jaar"
Foto: © photonews

Er stond in Gavere geen maat op Mathieu van der Poel. De Nederlander won met sprekend gemak zijn vierde Superprestige op rij. Niets dan tevredenheid dus achteraf.

Van der Poel ging er al heel snel vandoor in Gavere. "Het was heel vroeg in de wedstrijd. Ik wilde eigenlijk gewoon met enkele jongens op kop komen", bekent van der Poel bij Sporza. "Wout (Van Aert) kwam niet meer aansluiten door zijn ketting. Ik kon het tempo aanhouden, dus ik ben wel tevreden over vandaag."

Na de Grote Prijs van Brabant van zaterdag was het zondag dus opnieuw raak. "Een tweede dag op rij goed zijn. Dat was nog niet het geval dit jaar. Het was gisteren wel geen superlastige cross", aldus de Nederlander, die verrassend heel erg lang op zijn fiets bleef en pas in de slotfase in de materiaalzone kwam.

"Ik voelde me gewoon heel goed op die fiets. Ik keek af en toe naar beneden en alles leek te gaan. Toen de kloof redelijk groot was, ben ik toch eens van fiets gewisseld", klinkt het bij van der Poel.

8 op 8?

4 op 4 voor van der Poel in de Superprestige. Op naar een 8 op 8 zoals Nys het ooit deed? "Het zal heel moeilijk worden. Vooral in Francorchamps zal ik goed voor de dag moeten komen. De andere crossen liggen me beter. Ik ben gewoon bezig met het klassement te winnen, niet met alle 8 crossen te winnen", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties