Wout Van Aert kampt opnieuw met materiaalproblemen: "Ik word er zot van"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
Wout Van Aert kampt opnieuw met materiaalproblemen: "Ik word er zot van"

Wout Van Aert zag een superieure Mathieu van der Poel de Superprestige in Gavere naar zijn hand zetten. Van Aert bleef gefrustreerd achter nadat hij opnieuw te maken had met kettingproblemen.

"Ik ben een beetje gefrustreerd. Ik word bij eerste beste versnelling gelost", opent Wout Van Aert. "En dan was er nog die ketting. Ik word er zot van. Ik probeer naar een oplossing te zoeken. Nu is het weer twee weken na elkaar dat het probleem zich stelt."

Van Aert kent deze problemen alleen tijdens de wedstrijden. Erg frustrerend. "Ik heb het alleen tijdens wedstrijden voor, op training gebeurt het niet. Ik kan alleen maar hopen dat het eens keert. Uiteraard speelt dat mee in het hoofd. Je moet vertrouwen hebben in je materiaal en dat is op dit moment wat minder. We kunnen alleen maar hopen dat we iets vinden."

Na een weekje in Spanje was het dus een ongelukkige wedstrijd voor de wereldkampioen. "Ik had geen superdag. Ik voelde hoe laat het was toen Mathieu doortrok. Dit is een parcours dat mij ligt, maar ik ben nooit in mijn ritme gekomen." Maar Van Aert toonde zich wel een sportieve verliezer.

"Ik wil zeker geen afbreuk doen aan Mathieu zijn overwinning", klinkt het bij Van Aert, die ondanks vier zeges van van der Poel slechts vier punten achterstand telt. "Hij sluipt telkens een puntje weg. Het zal toch moeilijk worden om vier punten goed te maken als het een strijd is tussen ons twee", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties