"Zoveel volk voor een Zwitserse renner? Dat kan alleen in het wielergekke België"

Koen Frans
Koen Frans
| 8 reacties
"Zoveel volk voor een Zwitserse renner? Dat kan alleen in het wielergekke België"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Fabian Cancellara nam in een uitverkocht Gentse Kuipke afscheid van het Belgische wielerpubliek, dat hem doorheen de jaren als een échte Flandrien is gaan beschouwen. De Zwitser was danig onder de indruk en loofde het enthousiasme van de 'wielergekke' Belgen.

"Het is onbegrijpelijk dat er zoveel volk opdaagt voor het afscheid van een Zwitserse renner", zei Cancellara bij Karl Vannieuwkerke. "Dit kan enkel in het wielergekke België." Cancellara beleeft een intense afscheidstournee, die hij afsloot met meer dan 6.000 enthousiaste wielerfans op de piste in 't Kuipke.

"Het is de laatste tijd heel druk. Er was al de voorstelling van mijn boek, ik was te gast bij Lieven Van Gils en vandaag is er dit feest, de kers op de taart van mijn carrière. Na dit feestje hoop ik eindelijk stoom te kunnen aflaten." Onder meer Bradley Wiggins, Fränk Schleck, Filippo Pozzato, Sep Vanmarcke, Iljo Keisse en Sven Nys waren van de partij om 'Spartacus' op gepaste wijze uit te wuiven.

Cancellara bevestigde overigens dat hij de sport nog niet definitief vaarwel zegt. "Ik blijf sowieso in de wielersport, maar niet als ploegleider. Ik kan aan de slag bij Trek. Ik ben ambitieus, maar ik zal proberen om een goeie balans te vinden tussen werk en mijn familie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties