Iljo Keisse staat in Gent met olympische kampioen aan de start, maar zijn voorkeur ging uit naar déze renner

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Iljo Keisse staat in Gent met olympische kampioen aan de start, maar zijn voorkeur ging uit naar déze renner
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Iljo Keisse staat dinsdag samen met Elia Viviani aan de start van de Zesdaagse van Gent. De renner van Quick Step Floors werd gekoppeld aan de olympische kampioen, maar zijn voorkeur ging toch uit naar een andere renner.

Iljo Keisse was vorig jaar samen met Michael Morkov de winnaar van de Zesdaagse van Gent. Voor de editie van dit jaar werd hij niet aan de Deen gekoppeld, maar wel aan Elia Viviani. "Ik had aan de organisatie gevraagd om met Morkov te rijden omdat we vorig jaar gewonnen hadden", opent Keisse bij Wielerkrant.be.

"Het wordt nog wat afwachten hoe die samenwerking zal verlopen"

"Dat was mijn eerste keuze, maar het is Viviani geworden. Het wordt nog wat afwachten hoe die samenwerking zal verlopen. We hebben in het verleden nog nooit samen gereden en het is ook voor hem zijn eerste zesdaagse van het seizoen. We moeten voorzichtig zijn en een beetje naar elkaar op zoek gaan", aldus de Gentenaar.

En dus hebben beide renners ook nog niet samen getraind. Dat zal dinsdag voor de wedstrijd een eerste keer het geval zijn. "Normaal rijden we voor de start nog wat samen", zegt Keisse, die zichzelf niet als grote favoriet ziet. "Er zijn natuurlijk heel sterke ploegen, met de duo’s Cavendish-Wiggins en De Ketele-De Pauw", besluit Keisse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties