Ook bij Telenet-Fidea beseffen ze dat het dit seizoen moeilijk zal worden voor Lars van der Haar

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Ook bij Telenet-Fidea beseffen ze dat het dit seizoen moeilijk zal worden voor Lars van der Haar

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Nys is na zijn carrière als crosser aan de slag gegaan als teammanager van Telenet-Fidea. Enkele maanden geleden stelde hij met veel trots zijn eerste transfer voor: Lars van der Haar. Maar een blessure gooit roet in het eten.

Lars van der Haar is vanaf 1 januari 2017 officieel een renner van Telenet-Fidea. Maar het ziet er naar uit dat heel het seizoen van de jonge Nederlander in duigen zal vallen. Van der Haar miste de eerste weken van het seizoen al door een hamstringblessure.

Maar na enkele weken opnieuw in het veld was er nog niet meteen beterschap zichtbaar. Er werden enkele onderzoeken gedaan en het kwam tot een pijnlijk besluit. Van der Haar kampt met een zware spierscheur en is vermoedelijk 8 tot 12 weken buiten strijd.

"Ik vrees dat het heel moeilijk zal worden voor Lars", liet Nys al weten in De Zevende Dag. "Het is de tweede grote klap op korte tijd. Hij kampte met overbelasting voor het seizoen en nu is de spier bijna helemaal door. Het zal een lange tijd vergen voor hij terug uit revalidatie is. Er wordt aan gewerkt, maar het zal moeilijk worden."

Een zware opdoffer voor Sven Nys, die beseft dat het moeilijk zal worden. Van der Haar werd namelijk gehaald als kopman voor de ploeg, maar wellicht zullen we de Nederlander tot half januari niet in actie zien komen voor zijn nieuwe ploeg. "Op conditie komen als iedereen op zijn piek begint te geraken, dat is heel moeilijk", beseft Nys.

De ploeg van Nys is zonder échte kopman aan het seizoen begonnen. Tom Meeusen was min of meer de bekendste naam, maar na zijn Europese titel kwam Toon Aerts op gelijke hoogte van Meeusen. Maar gelukkig heeft het seizoen van Telenet-Fidea al wat kleur gekregen, na onder meer twee Europese titels bij de profs en de beloften.

"Wij gaan er alles aan doen om Lars opnieuw op niveau te krijgen", sluit Nys af. "Is het niet voor dit seizoen, dan is het voor volgend seizoen. Wij geloven 100% in zijn capaciteiten en zijn er van overtuigd dat hij voor Telenet-Fidea nog heel wat successen zal boeken", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties