Pech voor Van Avermaet: olympisch kampioen moet geopereerd worden na val op training

Koen Frans
Koen Frans
| 37 reacties
Pech voor Van Avermaet: olympisch kampioen moet geopereerd worden na val op training
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet moet onder het mes. De olympische kampioen kwam zaterdag ten val op training en brak daarbij een beentje in zijn enkel. De Flandrien 2016 zal maximaal zes weken buiten strijd zijn.

Greg Van Avermaet kwam zaterdag op een trainingstochtje met zijn mountainbike ten val en heeft daarbij een breuk opgelopen. Schoenbroer Rik Verbrugghe bevestigde aan VTM Nieuws dat de voet van de olympische kampioen volledig gezwollen was. Vandaag werd er een breuk in de enkel vastgesteld in het ziekenhuis. Van Avermaet wordt vanavond in Antwerpen nog geopereerd door dokter Tim Leenders.

Van Avermaet kende in 2016 het strafste jaar uit zijn carrière. Hij werd olympisch kampioen in Rio, won een etappe in de Ronde van Frankrijk en droeg ook drie dagen de gele trui. In het voorjaar won hij ook al de openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad en de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico. Na de Tour won hij ook nog de GP van Montréal in Canada. Op het WK in Qatar eindigde Van Avermaet tiende. Tussendoor brak hij echter ook zijn sleutelbeen in de Ronde van Vlaanderen.

UPDATE: Bevestiging van BMC-dokter Max Testa in een persbericht van de ploeg: "Het gaat om een klein breukje. Hij zal vier tot zes weken out zijn. Ik ben er zeker van dat de breuk en de operatie geen invloed zullen hebben op de doelstellingen van Greg voor volgend jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties