Teammanager Marc Sergeant laat zich uit over de nieuwkomers en vertrekkers bij Lotto Soudal

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Teammanager Marc Sergeant laat zich uit over de nieuwkomers en vertrekkers bij Lotto Soudal

Bij Lotto Soudal zijn er niet heel veel veranderingen naar 2017. Het grote deel van de kern blijft behouden, maar renners als Greg Henderson en Pim Ligthart rijden in 2017 voor een ander team.

Met Nikolas Maes en Moreno Hofland zijn er wel twee sterke renners bijgekomen. "Volgend jaar verwelkomen we vijf nieuwe renners in de ploeg. Nikolas Maes brengt veel ervaring met zich mee en Moreno Hofland beschikt over een paar snelle benen", opent Marc Sergeant.

Bovendien maken in 2017 ook drie neoprofs hun debuut bij Lotto Soudal. "Dan zijn er nog drie renners die bij ons hun profdebuut zullen maken. Enzo Wouters en James Shaw komen uit onze eigen belofteploeg. Ook Rémy Mertz, uit het Franstalige landsgedeelte, zal bij ons zijn eerste stappen zetten als prof."

Moreno Hofland is een opvallende nieuwkomer

Vooral het vertrek van Henderson, een belangrijke schakel in de sprinttrein van André Greipel, is een verlies. "Greg Henderson gaf al enige tijd aan te willen stoppen, maar doet nu toch een jaar verder. Het was echter een uitgemaakte zaak dat dat niet langer bij ons zou zijn."

En ook Ligthart en Gert Dockx verlaten de ploeg. "Pim Ligthart rijdt vanaf 2017 terug in Nederlandse loondienst. Bij Roompot zal hij waarschijnlijk op meer geregelde tijdstippen voor eigen rekening mogen rijden. Gert Dockx, die de voorbije zes seizoenen veel werk verrichtte voor het team, maakt volgend jaar evenmin deel uit van de ploeg", besluit Sergeant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties