Dekker haalt ploegleiding onderuit: "We voelden ons genaaid toen Rasmussen uit Tour gezet werd"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Dekker haalt ploegleiding onderuit: "We voelden ons genaaid toen Rasmussen uit Tour gezet werd"
Foto: © photonews

Thomas Dekker z'n boek zorgt voor heel wat opschudding. Bij Rabobank werd indertijd Michael Rasmussen uit de tour gezet toen hij op weg leek naar eindwinst. Een hypocriete move van de ploegleiding, vindt Dekker.

Het Algemeen Dagblad kon al een voorpublicatie inkijken van het spraakmakende boek van Thomas Dekker en daarin kwam de reactie op de Tour van 2007 aan bod. Rasmussen leek zegezeker toen hij door Rabobank zelf uit koers gehaald werd.

Boogerd en ik voelen ons genaaid. Ik heb het gevoel dat ik weken op kop heb gereden voor Jan Lul. Het is niet eens de overwinningspremie die me door de neus geboord wordt, maar vooral de Touroverwinning waar we als ploeg voor rijden. Ik zit in een cocon waar andere regels en andere mores gelden. Dat Rasmussen heeft gelogen: nou en? We hebben toch allemaal dingen gedaan die niet mogen?

Gedoogbeleid

Hij geeft in het boek aan dat de ploegleiding wel op de hoogte moest zijn van het gesjoemel. Hij verwijt Breukink en co. dan ook een stevige dosis hypocrisie.

De ploegartsen werken nota bene gewoon mee aan doping. Ik heb het met De Rooij nog nooit over doping gehad, maar ik kan me niet voorstellen dat hij denkt dat Rasmussen de Tour wint zonder dope. Hij is toch niet achterlijk? Het beleid dat hij en Erik Breukink voeren is op z’n best een soort gedoogbeleid. Ze eisen dat we goed zijn in de wedstrijden, maar ze hoeven niet te weten hoe. Ze vragen er niet naar zodat ze de feiten niet precies kennen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties