Eeuwige aanvaller droomt van Vlaanderens Mooiste: "Waarom niet meespringen in de vroege vlucht?"

Redactie
| 0 reacties
Eeuwige aanvaller droomt van Vlaanderens Mooiste: "Waarom niet meespringen in de vroege vlucht?"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jan Bakelants wil het in 2017 anders aanpakken. De AG2R-renner wil graag voor het eerst deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen.

"Ik heb de ploegleiding inderdaad verteld dat ik graag in de Ronde van Vlaanderen wil starten. Ik woon in Vorselaar, maar vertoef regelmatig in Antwerpen. ­Alleen al voor de start in Antwerpen wil ik er graag bij zijn", zegt Jan Bakelants (30) in Gazet van Antwerpen.

AG2R-ploegmanager Vincent ­Lavenu trok voor de voorjaarsklassiekers de landgenoten Oliver Naesen en Stijn Vandenbergh aan. "De ploeg voor de klassiekers is ­versterkt", weet ook Bakelants. "Ik denk dat we van alle ploegen misschien wel het best ­versterkt zijn dit jaar. En dat zonder echt duur in te kopen. Maar ik denk dat ik als Vlaming wel mijn plaats ­verdien in de kern van acht voor de Ronde. Ik wil er graag Oliver en Stijn bijstaan, en waarom niet mee­springen in de vroege vlucht."

Liever Tour dan Giro

Jan Bakelants wil ook dit jaar liever naar de Tour de France dan naar de Giro d'Italia. "Ik had graag nog eens de Giro willen rijden. Maar het parcours staat mij niet aan. Veel bergop en vooral lange klimmen. Het Italië dat voor mij echt Italië is, zoals Toscane, Abruzzen en de Marche, laat de organisatie links liggen. Spijtig. Dan wil ik liever naar de Tour. Als ik op niveau ben, heb ik in die selectie mijn plaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties