John Degenkolb verlaat Team Giant voor Trek-Segafredo: "Maar ik ben niet de vervanger van Cancellara"

Koen Frans
Koen Frans
| 6 reacties
John Degenkolb verlaat Team Giant voor Trek-Segafredo: "Maar ik ben niet de vervanger van Cancellara"
Foto: © photonews

John Degenkolb verlaat na vier trouwe jaren het het kamp van Team Giant Alpecin. De Duitser koos voor een nieuw avontuur bij Trek-Segafredo.

John Degenkolb zegevierde in 2015 in de voorjaarsklassiekers Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix en graaide tussendoor ook nog wat ritzeges mee in de Vuelta, de Ronde van Dubai en Bayern Rundfahrt. In 2016 verging het de 27-jarige Duitser heel wat minder. In een openhartig interview met Cyclingnews legt hij haarfijn uit hoe dat komt en waarom hij de Giant-stal verlaat.

"Ik vroeg versterking, maar ik heb die nooit echt gekregen. Ik heb samen met het team grote successen behaald, maar soms begin je aan andere mogelijkheden te denken. De jongens hebben altijd heel goed voor mij gewerkt, maar ik had alsmaar meer problemen met de manier van werken van het management", zegt Degenkolb.

Niet de vervanger van Cancellara

"Ik voelde dat ik veel te weinig mijn stempel kon drukken op de beslissingen die werden genomen en dat had zo zijn gevolgen voor mijn prestaties. Het was de hoogste tijd om Giant-Alpecin te verlaten en nieuwe lucht op te snuiven. Bij Trek kan ik een nog betere renner worden dan ik nu al ben", denkt de Duitser.

Of hij bij Trek-Segafredo Fabian Cancellara kan doen vergeten? "Neen. Ik ben niet de vervanger van Fabian want ik ben een totaal ander type renner. Al denk ik wel dat de ploeg voor de klassiekers even sterk is als het voorbije seizoen. Misschien niet op dezelfde manier, maar alles is aanwezig om er een fantastisch voorjaar van te maken", klinkt het hoopvol.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties