Thomas Dekker sleurt ook Belgische ploeg mee in zijn onthullingen: "De dokter verzon elke keer een andere blessure"

Redactie
| 37 reacties
Thomas Dekker sleurt ook Belgische ploeg mee in zijn onthullingen: "De dokter verzon elke keer een andere blessure"
Foto: © photonews

Dat het autobiografische 'Mijn Gevecht' van Thomas Dekker voor een schokgolf in het wielermilieu heeft gezorgd, is een understatement. Ook het Belgische Lotto komt door het boek (een beetje) in nauwe schoentjes.

Volgens Thomas Dekker, die in 2009 een halfjaar bij Silence-Lotto koerste, werden er regelmatige cortisone-spuiten gezet bij de renners van de ploeg. "Ik krijg er van de ploegarts, Jan Mathieu, cortisone-injecties met een vervalst medisch attest. (…) Mathieu verzint elke keer een nieuwe blessure: de ene keer heb ik last van mijn linkerknie, de andere keer doet mijn schouder of mijn zitvlak zeer", schrijft Dekker in zijn boek 'Mijn Gevecht'.

Jan Mathieu ontkent in Het Nieuwsblad de aantijgingen van de ex-renner van Lotto. "Lokale cortisone-infiltraties gebeurden alleen in geval van medische noodzaak en volgens de voorschriften van WADA. Daar wil ik het bij laten." Thomas Dekker nuanceert ook de 'beschuldigingen'. In vergelijking met andere onthullingen in zijn boek zijn de verhalen over Lotto peanuts. "Marc Sergeant had naar mijn gevoel echt het beste voor met de wielersport. Behalve het cortisonegebruik heb ik nooit weet gehad van andere dopingpraktijken bij Silence-Lotto", zei Dekker er nog over.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties