Waarom Oliver Naesen niet bij vriend Van Avermaet rijdt: "Ik had al getekend bij AG2R..."

Redactie
| 2 reacties
Waarom Oliver Naesen niet bij vriend Van Avermaet rijdt: "Ik had al getekend bij AG2R..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oliver Naesen staat voor een belangrijk jaar. De 26-jarige Oostendenaar moest na het stoppen van IAM Cycling op zoek naar een nieuwe uitdaging. Naesen tekende bij AG2R La Mondiale en niét bij het BMC van zijn goede vriend Greg Van Avermaet.

Oliver Naesen brak in 2016 in zijn eerste jaar in de World Tour pas écht door met winst in de GP van Plouay, een tweede plaats in het eindklassement in de Eneco Tour en een (zure) tweede plaats in de Tour de l'Eurométropole. Zijn interview na de verloren sprint tegen Dylan Groenewegen is nu al legendarisch. Naesen vond de Nederlander al 'een achterlijke', maar beschouwt hem sindsdien als 'een crapuleuze deb'.

De 26-jarige Naesen hield er een WK-ticket én een nieuwe uitdaging aan over. Hij tekende voor twee jaar bij de Franse World Tour-ploeg AG2R La Mondiale. "Een verbeterd contract. Iets meer dan twee keer beter dan vorig jaar", geeft hij toe in Het Nieuwsblad.

Kwade Greg Van Avermaet

Veel mensen in het wielerpeloton begrijpen niet waarom Naesen niet bij zijn vriend Greg Van Avermaet rijdt bij BMC. "Greg stuurde mij in april een sms: Stel dat IAM stopt, zou je het dan zien zitten om met mij in de ploeg te rijden? Toen mijn ploeg in mei stopte, kreeg mijn manager echter een e-mail van BMC: For the moment we are not interested."

"Ik stuurde een screenshot van dat bericht naar Greg... Kwaad dat hij was. Tijdens de Tour kwam BMC dan toch af, maar twee dagen voor de Tourstart had ik al getekend bij AG2R-La Mondiale. Toen was Greg nog kwader", lacht Naesen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties