Burgemeester in Asturië bevestigt: "Mythische beklimming van de Angliru komt terug in Vuelta 2017"

Koen Frans
Koen Frans
| 3 reacties
Burgemeester in Asturië bevestigt: "Mythische beklimming van de Angliru komt terug in Vuelta 2017"
Foto: © photonews

De mythische Angliru zou na vier jaar afwezigheid zijn terugkeer maken in de Vuelta. De moordende col vormt één van de meest gevreesde beklimmingen in het wielerpeloton.

Volgens verschillende lokale bronnen uit Asturië, waar de Angliru ligt, heeft de burgemeester van Riosa bevestigd dat de col opnieuw wordt opgenomen in het Vuelta-programma. De eerste keer dat het peloton in de Vuelta over de Angliru kroop, was in 1999. Toen won José Maria Jiménez.

Drie jaar geleden was Kenny Elissonde de laatste winnaar op de Angliru. Tussendoor waren het grote klimmers als Gilberto Simoni (2000), Roberto Heras (2002) en Alberto Contador (2008) die zegevierden op de Asturische berg. In 2011 stelde Juan José Cobo met ritwinst op de mythische col zijn eindzege veilig.

De officiële presentatie van het Vuelta-parcours staat gepland op 12 januari 2017 in Madrid. De Angliru is 12,5 kilometer lang en heeft een gemiddelde stijgingspercentage van 10,1%. Het steilste stuk (23,6%) bevindt zich op drie kilometer van de top, in de slotkilometers volgen ook nog uitschieters van 18% en 21%.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5017 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties