Eli Iserbyt combineert het veldrijden met hogere studies: "Zo hoef ik niet altijd aan de cross te denken"

Koen Frans
Koen Frans
| 10 reacties
Eli Iserbyt combineert het veldrijden met hogere studies: "Zo hoef ik niet altijd aan de cross te denken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eli Iserbyt rijgt bij de beloften de overwinningen aan elkaar. In Meulebeke waagde de 19-jarige West-Vlaming zijn kans bij de profs en eindigde hij knap op het podium. Wat mogen we dit seizoen nog van de wereldkampioen bij de beloften verwachten?

De kleine (1m65) Eli Iserbyt werd vorige maand 19. Twee weken voor die verjaardag waagde hij zich in zijn achtertuin in Meulebeke voor het eerst dit seizoen aan een veldrit tussen de profs. Met open vizier knokte de kwieke Iserbyt zich naar een derde stek. "Maar ik wil toch vooral bij de beloften blijven koersen", zegt Iserbyt aan Wielerkrant.

"Meulebeke ken ik gewoon als mijn achterzak, dat parcours is op mijn lijf geschreven. Vandaar mijn beslissing om die cross bij de profs te rijden. Ik ben al blij dat ik dat op mijn leeftijd kan proberen en dat ik vaststel dat het verschil niet zo groot meer is", zegt de wereldkampioen bij de beloften.

Door mijn studie Rechten hoef ik niet altijd aan de cross te denken.

Uitzondering in het wielermilieu

"Maar op zwaardere parcoursen of omlopen met veel modder, zal het verschil wel groter zijn", beseft Iserbyt. "Tegen het einde van het veldritseizoen wil ik het nog wel eens proberen in Lebbeke, Oostmalle en Eeklo. We zullen zien hoever ik dan al sta." Volgt volgend jaar dan de definitieve overstap naar de profs? "Dat kan ik nu nog niet zeggen. Volgende zomer ga ik ook wat wedstrijden rijden op de weg om me optimaal voor te bereiden op het nieuwe veldritseizoen."

Iserbyt combineert het veldrijden met het studentenleven. "Ik volg Rechten, maar doe telkens een jaar over een half studiejaar. Zo begin ik nu aan het tweede deel van het eerste jaar. Soms is het moeilijk om het te blijven combineren, maar het helpt me wel om af en toe mijn hoofd leeg te maken. Zo hoef ik niet altijd aan de cross te denken en heb ik later iets achter de hand. Of ik als rechtenstudent een uitzondering ben in het wielermilieu? Ik denk het wel", lacht Iserbyt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties