Pluim voor Sercu: "Knap hoe hij het nieuw Omnium voor vrouwen in zijn programma kreeg"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Pluim voor Sercu: "Knap hoe hij het nieuw Omnium voor vrouwen in zijn programma kreeg"

Vandaag en morgen is er ook ruimte voor de vrouwen op de Zesdaagse in Gent. Door de nieuwe vorm van het Omnium werd het alvast puzzelen voor organisator Sercu. Koen Beeckman is alvast tevreden.

"Het was niet evident om binnen het drukke programma van de Zesdaagse een moment te vinden voor het nieuwe Omnium. Het was heel wat werk voor organisator Sercu", aldus topsportcoördinator Koen Beeckman aan Wielerkrant.be.

In het nieuwe Omnium wordt alles immers op één dag gereden. "Alle nummers tegen de tijd zijn weggevallen. Nu zijn het enkel nog disciplines in groep. De Scratch, Afvalling, Puntenkoers en Tempo Race."

Die Tempo Race is iets nieuws. "Het gaat over 7,5 kilometer en de eerste over de lijn bij elke ronde (vanaf de vijfde), krijgt een punt. Zo gaat het door tot aan het einde. Wie een ronde pakt, krijgt vier punten."

Chaotische bedoening

Het wordt alvast wennen voor het publiek. "Het is niet altijd makkelijk om te zien waar de kop van de koers is, aangezien het hele pak soms uit elkaar ligt." Een volledige Zesdaagse voor de vrouwen is alvast nog niet aan de orde.

"Er zijn nog niet voldoende meisjes op de piste. Bovendien bestaat ploegkoers nog maar net bij de dames. Geef het eerst een kans als wedstrijd en pas daarna kan je er een programma rond bouwen", sluit Beeckman af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties