Schokkend: jonge wielrenster werd in Qatar van de weg gemaaid door politiewagen ... omdat ze vrouw was

Redactie
| 0 reacties
Schokkend: jonge wielrenster werd in Qatar van de weg gemaaid door politiewagen ... omdat ze vrouw was
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opmerkelijk beeld was het na de tijdrit bij de junioren op het WK in Qatar, toen Susanne Anderson naar het ziekenhuis werd gevoerd. De reden achter dat euvel is nu ook bekend ... en het is schokkend.

Andersen werd 13e in de tijdrit én zou in de wegrit uiteindelijk op stralende wijze naar brons rijden, maar tussendoor werd ze wel van de sokken gereden in Qatar.

De Noorse bond wilde toen niet reageren op het voorval, maar dat zou uit schrik zijn geweest om het land niet meer uit te mogen. Want nu hebben ze bij TV2 bekendgemaakt dat Andersen werd aangereden ... omdat ze een vrouw was.

In Qatar zijn ontblote benen bij vrouwen not done, dat zou de reden van de aanrijding zijn geweest. De UCI zou ondertussen met de zaak bezig zijn, maar in Noorwegen steigeren ze.

"We zijn overtuigd dat het bewust was. Zekerheid? Neen, dat hebben we niet. Maar onderzoek wees uit dat er geen remsporen waren en terwijl Susanne pijn lag te lijden was die politieagent rustig aan het roken", aldus Hans Falk van de Noorse wielerbond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties