Instagram-babe droomt van een wielercarrière op de weg: "Ik mis nog wat ervaring"

Koen Frans
Koen Frans
| 4 reacties
Instagram-babe droomt van een wielercarrière op de weg: "Ik mis nog wat ervaring"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Puck Moonen ging vorige week tegen de vlakte en liep daarbij een hersenschudding op. Intussen gaat het alweer beter met het vriendinnetje van Eli Iserbyt, de wereldkampioen in het veld bij de beloften. Tijd voor een kennismaking met de Nederlandse Instagram-vedette!

"Het gaat goed met me, dankjewel", zegt de 20-jarige Puck Moonen heel beleefd. "Of ik niet in een donkere kamer moest liggen? Nee, het was maar een lichte hersenschudding. Ik mocht een paar dagen niet sporten, maar hervat vandaag mijn gewone trainingsschema."

Moonen is nu ruim een jaar samen met de 19-jarige Eli Iserbyt, de wereldkampioen veldrijden bij de beloften. Zelf hoopt ze door te breken in het wegwielrennen. Komend seizoen maakt de Nederlandse deel uit van de Lotto Soudal Ladies. "Ik zal het eerste jaar voornamelijk in dienst rijden van onze kopvrouw Lotte Kopecky", zegt Moonen.

"Met Lotte hebben we altijd een goede kans in de sprint, maar ik zal af en toe ook wel mijn eigen kans mogen gaan, denk ik. Ik wil mezelf het komende jaar voornamelijk individueel verder ontwikkelen, ik mis nog wat ervaring. Ik sta in het peloton bekend als een vriendelijk meisje, maar ik denk dat ik ook al wel heb laten zien wat ik in mijn mars heb", aldus de Nederlandse schone.

Ik heb mijn studie wel moeten opgeven omdat ik geen topsportstatuut kreeg en de combinatie héél zwaar was

Instagram als bijverdienste?

Puck Moonen gaf begin dit jaar haar studies op om alles op het wielrennen te zetten. "Ik besef maar al te goed dat het wielrennen bij de dames niet zo lucratief is. Ik verdien zelf dan ook niet zoveel, maar heb mijn studie wel moeten opgeven omdat ik geen topsportstatuut kreeg en de combinatie héél zwaar was", zegt ze daarover.

De Lotto-wielrenster heeft intussen meer dan 100.000 volgers op Instagram, maar ze verdient nog geen geld met gesponsorde content. "Ik heb het al overwogen, maar ik wil alleen maar foto's posten die bij me passen. Ik denk altijd goed na voor ik iets online zet. Al hoor ik intussen wel van veel mensen met minder volgers dat ze er al geld mee verdienen. Het zou een leuke bijverdienste kunnen zijn", klinkt het.

Happy birthday to you!?❤️ ?

A photo posted by Puck Moonen (@puckmoonen) on

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties