Eindelijk een uitspraak: man die Iljo Keisse aanviel na verkeersagressie kent zijn straf

Redactie
| 2 reacties
Eindelijk een uitspraak: man die Iljo Keisse aanviel na verkeersagressie kent zijn straf

De rechter heeft vandaag een uitspraak gedaan in de zaak over de verkeersagressie waarbij Iljo Keisse het slachtoffer was. De man die Keisse duwde en verwondde, heeft een straf gekregen.

Halverwege 2015 was Iljo Keisse het slachtoffer van verkeersagressie. De renner diende een klacht in bij de politie nadat hij een duw had gekregen van 'Marc V.' en op de grond was gevallen. Hij hield er een verwonding aan de schouder aan over. De uitspraak werd door de rechtbank al enkele keren uitgesteld.

De beklaagde bleef in de rechtbank de feiten ontkennen en zijn advocaat ging dan ook volledig voor de vrijspraak. De rechter leek het verhaal van de man echter niet te geloven en gaf hem een werkstraf van 100 uur plus 300 euro boete. Als hij die niet uitvoert, moet hij tien maanden de gevangenis in.

Schadevergoeding van 750 euro

Marc V. moet Keisse ook een schadevergoeding van 750 euro betalen, al had de renner 2.500 euro geëist. Ook na de veroordeling bleef de beklaagde zijn onschuld uitroepen. "Keisse is gewoon gevallen, maar het zij zo. Als er camera’s waren geweest, was het duidelijk", klinkt het in HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties