Gent-Wevelgem pakt in 2017 uit met opvallende nieuwigheid

Redactie
| 0 reacties
Gent-Wevelgem pakt in 2017 uit met opvallende nieuwigheid

Het parcours van de voorjaarsklassiekers begint stilaan bekend te geraken. De WorldTour-klassieker Gent-Wevelgem, waar Peter Sagan vorig jaar met de zege aan de haal ging, heeft enkele opvallende nieuwigheden in petto.

Op 26 maart wordt Gent-Wevelgem gereden, maar om de slachtoffers van WO I te eren, doet het peloton een doortocht in Ploegsteert. Dat is bovendien het dorp waar de betreurde Frank Vandenbroucke woonde. In Ploegsteert zullen de renners over drie onverharde stroken moeten.

Hans De Clercq, sportief verantwoordelijke van de koers, geeft wat meer uitleg. "Die drie stroken zijn halfverharde wegen, zogenoemde greenroads", aldus de ex-renner. "In totaal gaat het om een afstand van 5,2 kilometer. De eerste twee stroken zijn licht hellend en bevinden zich in open vlakten waar de wind vrij spel zal hebben."

Minder recupereren

Het zal een belangrijke passage zijn, maar volgens De Clercq zal de koers daar nog niet beslist worden. "Het inpassen van deze strook tussen de twee Kemmelbeklimmingen, zal voor bijkomende nervositeit zorgen. Er zal minder mogelijkheid zijn om te recupereren. De wedstrijd zal hier niet gewonnen worden, maar het kaf zal verder van het koren worden gescheiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties