BMC-renner en voormalige beloftenwereldkampioen zet vroegtijdig punt achter zijn carrière

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
BMC-renner en voormalige beloftenwereldkampioen zet vroegtijdig punt achter zijn carrière

Er hebben na het wielerseizoen van 2016 heel wat oudgedienden een punt achter hun carrière gezet. Maar ook een 31-jarige Slovaak zal in 2017 niet meer in het profpeloton te zien zijn.

Peter Velits was dit jaar nog aan de slag bij BMC Racing Team, maar stopt met onmiddellijke ingang met koersen. "Ik voel me al twee jaar niet meer top, dus het zat er wat aan te komen", opent Martin Velits bij Sportky. "Ik heb geen goede resultaten meer behaald sinds de operatie aan de slagader in mijn been van begin 2015."

Beloftenwereldkampioen in 2007

Velits maakte in 2007 furore door in Stuttgart wereldkampioen bij de beloften te worden. Maar tot een echt grote doorbraak kwam het nooit. Al vroeg in het seizoen werd de Slovaak op de hoogte gebracht van de beslissing van zijn ploeg. "Na de Ronde van Romandië liet de teamleiding mij verstaan dat ik best naar een ander team begon uit te kijken."

"Mijn managers hebben alles geprobeerd om een nieuw team te vinden. Ze waren in gesprek met onder meer Trek-Segafredo, FDJ en Bahrain-Merida. Maar er was niet echt interesse voor mij", besluit Velits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties