Eerlijke Wout Van Aert bekent: "Het lijkt wel of Mathieu met andere banden rijdt"

Redactie
| 20 reacties
Eerlijke Wout Van Aert bekent: "Het lijkt wel of Mathieu met andere banden rijdt"

Enkele rondes lang hield Wout Van Aert de schijn hoog, maar daarna was het alles Mathieu van der Poel wat de klok sloeg in de Wereldbekerwedstrijd in het Duitse Zeven. Achteraf was de wereldkampioen eerlijk.

Van der Poel liep meteen tegen een achterstand aan na een zwakke start. Van Aert profiteerde even, maar zag al snel een sterke van der Poel terugkeren. "Ik werd opnieuw ingelopen na een kloof die ik geslagen had. Toen Mathieu drie bochten op kop zat, wist ik al hoe laat het was", opent Van Aert bij Sporza.

Van Aert was eerlijk in zijn conclusie. "Het lijkt wel of hij met andere banden rijdt. Ik kan hem gewoon niet volgen", bekent de Kempenaar. "Mathieu was de sterkste, maar ik moet onthouden dat ik hem meer dan een halve koers het lastig heb kunnen maken. Het komt heel speels over wat hij allemaal doet, maar ik kan alleen maar mijn uiterste best doen."

"In het begin had ik een mooie kans om ervoor te gaan aangezien Van der Poel niet goed weg was. Op dit parcours en met het aantal snelle bochten zie je hoeveel hij goedmaakt en wat het verschil is. Dan kom je op het einde van de koers bij die achterstand uit", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties