Lefevere niet te spreken over nieuwe maatregel: "Eind 2017 honderd renners extra op straat"

Redactie
| 25 reacties
Lefevere niet te spreken over nieuwe maatregel: "Eind 2017 honderd renners extra op straat"

De organisatoren van de grootste en belangrijkste koersen hebben vrijdag beslist om het aantal renners per koers te doen dalen. Patrick Lefevere (Quick-Step-Floors) is niet te spreken over die nieuwe regel.

Lefevere is vooral niet te spreken over het feit dat dit een beslissing van de organisatoren onderling is. "Ik ben categorisch tegen. Niemand is geraadpleegd, ploegen noch rennersvakbond", haalt Lefevere uit. "Dat ze beginnen met veiligere straten op te zoeken in plaats van oude karrenwegen."

"En niet zoals in de Ronde van Zwitserland een finish leggen vijftig meter na een haakse bocht. Of is dat misschien veilig", vraagt Lefevere zich af in HNB. De ploegmanager van Quick-Step-Floors ziet door die maatregel ook een daling in het aantal renners per ploeg komen.

100 renners op straat

"Waarom zouden we in 2018 nog dertig renners per ploeg nemen? Dan kan je verder met vijf renners minder per ploeg. Dan staan er eind 2017 honderd renners extra op straat. Plus vijfentwintig verzorgers, want die heb je dan ook niet meer nodig", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties