Mathieu van der Poel is heer en meester in het Duitse Zeven

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 21 reacties
Mathieu van der Poel is heer en meester in het Duitse Zeven

Mathieu van der Poel heeft nogmaals onderstreept wie de beste crosser van dit moment is. In de Wereldbeker in het Duitse Zeven was de Nederlander te sterk voor Wout Van Aert, die wel leider blijft.

Het was al sinds 2003 geleden dat er nog eens een Wereldbeker in Duitsland georganiseerd werd. Tom Meeusen kende een prima start in Zeven en nam meteen met onder meer Wout Van Aert de leiding in handen. Mathieu van der Poel kende een slechte start - had volgens vader Adrie ook materiaalpech - en was op achtervolgen aangewezen.

Wout Van Aert zag een kans en ging er al snel solo vandoor. Maar daarachter was ene van der Poel aan een indrukwekkende wedstrijd bezig. In de zandstroken blonk hij uit en maakte hij telkens enkele seconden goed op zijn grote rivaal.

Uiteindelijk kwam van der Poel dan ook aansluiten bij de wereldkampioen. Maar dat was nog niet genoeg voor de Nederlander, die meteen zijn grootste belager op een achterstand zette. Van Aert kon het tempo van van der Poel niet volgen en dé crosser van het moment had aan de finish een voorsprong van 21 seconden op Van Aert. Kevin Pauwels vervolledigde het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties