Van Aert maakt zich geen illusies: "Greg verdient die Kristallen Fiets"

Redactie
| 4 reacties
Van Aert maakt zich geen illusies: "Greg verdient die Kristallen Fiets"

Van Aert duikt vanmiddag met de andere cyclocrossers in Zeven het Duitse veld in, maar had eerst nog even tijd om vooruit te blikken op de Kristallen Fiets, één van de belangrijkste wielertrofeeën van het jaar.

Veldrijders hebben die prijs al gewonnen, maar Van Aert is realistisch. "We zijn afhankelijk van wat de collega's op de weg presteren", aldus Van Aert in Het Laatste Nieuws. "Het is logisch dat ik tekort zal schieten, Greg Van Avermaet verdient die trofee."

Exploten in het veld en op de weg vergelijken blijft moeilijk. "Voor mij is een regenboogtrui in het veld evenveel waard als de Ronde van Vlaanderen winnen, maar De Ronde heeft meer internationale uitstraling én is volgens mij moeilijker te winnen."

"Ik gun het Greg, hij is een goeie coureur en kijkt niet neer op crossers, dat maakt mijn respect voor hem nog groter. We reden samen het BK en daar heb ik het niveauverschil gemerkt. Ik was stilletjes aan het leeglopen op het einde en hij kon zich nog druk maken omdat hij in een verloren positie zat", gaf Van Aert toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties