Van der Poel domineert opnieuw in Zeven: "Ik weet niet of dit mijn beste vorm ooit is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Van der Poel domineert opnieuw in Zeven: "Ik weet niet of dit mijn beste vorm ooit is"

Ondanks een mindere start viel er in de Wereldbekerwedstrijd in het Duitse Zeven niets te doen aan Mathieu van der Poel. De Nederlander bewees opnieuw dat hij op dit moment de betere is van Wout Van Aert.

De start van van der Poel was niet echt goed omdat hij verrast was. "Ik was verrast omdat het licht zo snel op groen sprong en daardoor was mijn start niet goed", opent van der Poel. "Daarna was er wat gedrum, maar in de zandbak werden een paar spaken uit mijn wiel gereden. Ik kon niet meer op mijn lichtste versnelling rijden, anders draaide mijn 'derailleur' in mijn wiel."

"Het duurde lang voor ik kon wisselen en zo verloor ik kostbare tijd", vervolgt de Nederlander in HLN. "Daarom was het ook belangrijk om zo snel mogelijk het gat dichten, want het was al een redelijke kloof. Toen ik bij Wout kwam, gaf mij dat heel veel voldoening en vertrouwen. Zo een gat dichten, is toch niet evident, dan weet je dat je in principe de sterkere bent in de wedstrijd."

In de tegenaanval

Daarna ging van der Poel op en over de wereldkampioen. "Ik heb ervoor gekozen om direct in de tegenaanval te gaan en had meteen een grote kloof beet. Dat was wel leuk. Ik weet niet of dit mijn beste vorm ooit is, maar ik voelde de voorbije weken al dat ik echt in vorm ben", besluit de crosser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties