Geen grootspraak bij Van der Poel: "Als Wout wereldkampioen wordt, zijn deze crossen snel vergeten"

Redactie
| 3 reacties
Geen grootspraak bij Van der Poel: "Als Wout wereldkampioen wordt, zijn deze crossen snel vergeten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel boekte dit weekend in Zeven en Hamme opnieuw twee glorieuze zeges. De Nederlander lijkt een pak sterker dan de verzamelde concurrentie, maar laat zich niet verleiden tot grootspraak.

"Het is leuker om te winnen dan te verliezen", trapt Van der Poel in Het Nieuwsblad een open deur in. "Maar als Wout wereldkampioen wordt, zijn deze wedstrijden snel vergeten. Dit zijn natuurlijk niet de crossen waar Wout het van moet hebben. Als de zware modder eraan komt, krijg je echt wel spannende duels. Al heb ik het nu ook wel een beetje gehad met die snelle omlopen. Ik kijk uit naar Francorchamps, dat dit keer droog zal zijn."

Van der Poel zit conditioneel naar eigen zeggen perfect op schema. "Ik had gehoopt twee maanden na mijn start, zo rond deze periode, opnieuw in topvorm te zitten. Ik voel wel dat ik in vergelijking met twee jaar geleden sterker ben geworden. Toen werd ik hier nog op de streep geklopt door Wout. Ik wil deze vorm nu aanhouden tot ik op stage trek voor het WK. En dan nog wat procentjes beter worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties