"Je zag dat er maar weinig verschil was tussen Van Aert en van der Poel"

Redactie
| 6 reacties
"Je zag dat er maar weinig verschil was tussen Van Aert en van der Poel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft de cross gedomineerd tijdens de maand november. De Nederlander nam zo goed als overal telkens de bovenhand van grote rivaal Wout Van Aert. "Wout is niet ver weg", zegt Paul Herygers.

Paul Herygers vindt dat er niet veel verschil was tussen beide renners op de Flandriencross in Hamme. "Op de snelle omloop in Hamme zag je dat er maar weinig verschil was tussen Van Aert en van der Poel", zegt de analist. "Wout vecht momenteel op terreinen die niet in zijn kaart spelen. Het is wachten totdat het weer omslaat, dan krijgen we een heel ander verhaal."

Volgens de ex-wereldkampioen veldrijden zal het verschil nog kleiner worden. "In de huidige weersomstandigheden is het vaak van der Poel die aan het langste eind trekt, maar Wout is niet ver weg. Van der Poel zegt dat die zware crossen mogen komen, want hij moet ze uiteindelijk toch rijden."

Maar Herygers ziet ook verbetering bij de Nederlander. "Mathieu heeft ook wel progressie gemaakt: er zijn crossen die hij in het verleden niet kon winnen en die hij nu fluitend gewonnen heeft. Voor Van Aert is het niet gemakkelijk om te crossen tegen zo'n kampioen", besluit Herygers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties