Ouders Frank Vandenbroucke rakelen anekdote op: "Eind jaren '90 kon hij met Axel Merckx naar Monaco, hij had dat beter gedaan"

Redactie
| 23 reacties
Ouders Frank Vandenbroucke rakelen anekdote op: "Eind jaren '90 kon hij met Axel Merckx naar Monaco, hij had dat beter gedaan"
Foto: © photonews

Het is intussen al meer dan zeven jaar geleden dat Frank Vandenbroucke in Senegal het leven liet. De talentvolle wielerheld beroerde vele harten en doet dat nog steeds.

In 1999 kende Frank Vandenbroucke het strafste jaar uit zijn (te) korte wielercarrière. Hij won Luik-Bastenaken-Luik, twee etappes in de Vuelta en werd tweede in de Ronde van Vlaanderen. Vandenbroucke was amper 24 en won dat jaar ook de Kristallen Fiets.

"In de 'Hostellerie de la Place' stond hij op de houten schoorsteen van het restaurant", zegt Jean-Jacques Vandenbroucke in Het Nieuwsblad. "Maar bij de overname is hij mee naar hier verhuisd. We kijken er dus nog dagelijks naar. Ik bewaar die dingen. Voor Cameron (Franks oudste dochter van 17, red.). Misschien vindt ze 't later wel leuk om te hebben."

Tussendoor rakelt vader Vandenbroucke nog een anekdote op. "Op een bepaald moment, het moet '97 of '98 zijn geweest, zei Eddy Merckx: 'Axel trekt naar Monaco. Waarom ga je niet met hem mee, Frank?' Je zag hem twijfelen. Maar uiteindelijk paste hij. Hij had het beter wél gedaan. Misschien was het dan allemaal anders gelopen", mijmerde Jean-Jacques over zijn veel te vroeg gestorven zoon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties