Van Aert geeft eerlijk toe: "Het was onmogelijk om Mathieu bij te houden"

Redactie
| 8 reacties
Van Aert geeft eerlijk toe: "Het was onmogelijk om Mathieu bij te houden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert moest dit weekend opnieuw tweemaal zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. De wereldkampioen beseft dat de Nederlander op dit moment een tikkeltje sterker is.

"Ik dacht toen dat Mathieu met andere banden reed", reageert Van Aert in Het Nieuwsblad. "Hij ging zo razendsnel door de bochten. Hij nam zo veel risico's dat hij zowel vooraan als achteraan slipte. Het is alsof hij erop kickt om door de bochten te schuiven. Nog nooit zag ik iemand anders dat doen. Het was onmogelijk om hem bij te houden."

Als Van der Poel niet aan de start staat, is Van Aert bij de technisch betere renners van het pak. "Maar als ik op zo'n omloop tegen hem moet koersen, lijkt het alsof ik geen bocht kan nemen. Het is Mathieus verdienste dat bij zo'n harde aanval in ronde twee niemand kan volgen en dat hij dat drie kwartier lang volhoudt. Ik zat ook slecht gepositioneerd, ik kon zelfs niet probéren om hem te volgen."

"Verschil niet zó groot"

"Het verschil tussen ons is nog niet zo groot. Het zijn jullie, de media, die ervan maken dat het een groot verschil is", vindt Van Aert. "Ik zit slechts zes seconden achter, dan kan je binnenkort ook nog eens winnen. Momenteel ben ik de tweede, maar het is niet zo dat ik al tien koersen op rij op mijn donder krijg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties