Vechtende veldrijders roken de vredespijp: "Excuses aanvaard"

Koen Frans
Koen Frans
| 11 reacties
Vechtende veldrijders roken de vredespijp: "Excuses aanvaard"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel won in Hamme andermaal met glans. In de schaduw van de Nederlander geraakten Jens Adams en Vincent Baestaens bijna slaags. Beide renners werden gediskwalificeerd en verontschuldigen zich voor hun ontoelaatbare gedrag.

Je ziet het niet (meer) zo vaak in het veldrijden, maar in de Flandriencross in Hamme kregen Jens Adams en Vincent Baestaens het stevig met elkaar aan de stok. Adams kwam ten val kwam na een manoeuvre van Baestaens. Daarna werd er tussen beide heren wat geduwd en getrokken. Baestaens werd aanvankelijk als enige gediskwalificeerd, maar 's avonds besliste de jury om beide renners te diskwalificeren.

Nu de gemoederen wat bedaard zijn, gaven beide veldrijders hun versie van de feiten via Facebook. "Bij deze wil ik mij bij iedereen verontschuldigen voor mijn gedrag vandaag op de cross van Hamme", schrijft Baestaens, "In de eerste plaats bij Jens Adams, mijn tegenreactie was niet correct, maar in het heetst van de strijd liet ik mij meeslepen. Ik zal de straf die ze mij hiervoor opleggen aanvaarden."

Excuses aanvaard

"Ik heb net de excuses van Vincent Baestaens gelezen", schrijft Adams op Facebook. "Wat mij betreft zijn deze aanvaard. Ik moet wel toegeven dat ik nog steeds zwaar onder de indruk ben. Onder de indruk van mijn uitsluiting en van de perceptie die leeft na het bekijken van de beelden op Sporza. Ik schrok zelf toen ik de beelden zag in de jurywagen en de commentaar hoorde. Maar... op mijn erewoord, ik heb, net voor het feitelijke incident waarbij Vincent reageert, absoluut geen elleboogstoot uitgedeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties