Astana-manager verwacht volgend jaar meer van Italiaanse klimmer: "We zullen hem vaker zien winnen"

Redactie
| 1 reacties
Astana-manager verwacht volgend jaar meer van Italiaanse klimmer: "We zullen hem vaker zien winnen"

Neen, 2016 was geen geweldig jaar voor Astana-renner Fabio Aru. De 26-jarige Italiaanse klimmer won amper één wedstrijd. Zijn manager verwacht dan ook veel van hem in het nieuwe seizoen.

Fabio Aru behaalde maar één overwinning in 2016: etappe drie in Criterium du Dauphiné. In de Tour de France, zijn grote doel, viel hij zelfs naast de top-10. "Het was een vreemd jaar voor Aru", zegt Astana-teammanager Giuseppe Martinelli aan VeloNews.

"Hij begon met een kleine achterstand op zijn voorbereidingschema op de Tour. Hij was niet relaxed en moe van 2015. We willen dat hij klaar is voor 2017 en in maart al resultaat halen." In diemaand staat de Tirreno-Adriatico op het programma. Een koers die, net als de Giro, met stip staat aangeduid in de kalender van de Italiaanse klimmer.

"Meer koersen én meer winnen"

"Hij traint al sinds begin november, ongeveer vijftien dagen eerder dan vorig jaar. Bovendien zal hij minder tijd op trainingskampen doorbrengen", zegt Martinelli. "We zullen hem meer zien koersen én meer zien winnen", klinkt het vol goede moed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties