De Cauwer richting bondscoach: "Gilbert heeft je geflikt in Plumelec"

Redactie
| 25 reacties
De Cauwer richting bondscoach: "Gilbert heeft je geflikt in Plumelec"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

2016 was een geweldig jaar voor het Belgische wielrennen met als hoogtepunt uiteraard de Olympische titel van Greg Van Avermaet. Het EK in Plumelec was echter een minder mooie bladzijde.

In een interview in Het Laatste Nieuws blikken ex-bondscoach José De Cauwer en huidig bondscoach Kevin De Weert terug. "Op het Europees Kampioenschap in Plumelec reden jullie met Sagan naar de finish, je gaat toch niet zeggen dat dat goed was?" De mening van De Cauwer is duidelijk.

"Ben Hermans reed op kop, maar vraag aan Greg Van Avermaet wat er was gebeurd als we Hermans lieten doorrijden", verdedigde De Weert zich. "Die druk om het af te maken, dat is niks voor hem." De kaart Gilbert werd toen getrokken.

Die druk om het af te maken, dat is niks voor Hermans. Ik heb me wel bij hem geëxcuseerd -Kevin De Weert

"Gilbert zei me dat hij goed was. Als Gilbert dat zegt, rijden we voor hem. Daarom zijn we achter Hermans gaan koersen. Ik heb me achteraf wel verontschuldigd bij Ben", ging De Weert verder. Het plannetje mislukte, Gilbert kon Sagan niet bedreigen en de Slovaak ging met de titel aan de haal.

"Gilbert heeft je daar geflikt", aldus De Cauwer. "Hij was mijn kopman, wat moest ik doen", repliceerde De Weert. "Hem niet geloven. Op basis van zijn palmares moet je hem geloven, maar op basis van wat hij dit jaar presteerde, niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties