Ex-dopingzondaar en vriend van Lance Armstrong: "Bloeddoping en EPO bestaan nog en er zijn nieuwe middelen beschikbaar"

Redactie
| 5 reacties
Ex-dopingzondaar en vriend van Lance Armstrong: "Bloeddoping en EPO bestaan nog en er zijn nieuwe middelen beschikbaar"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tyler Hamilton was een trouwe kornuit van het Armstrong-firmament in de US Postal-jaren. Hij werd veelvuldig geschorst en speelde in 2012 open kaart in een autobiografie. De 45-jarige Amerikaan gelooft niet dat doping vandaag volledig uit het peloton verdwenen is.

Hamilton beseft dat veel wielerfans boos zijn op hem. "Iedere renner had zelf de keuze of hij zich dopeerde of niet. Dat begrijp ik. Ik probeer dat ook niet te vergoelijken. Daarom reis ik nu de wereld rond, om anderen duidelijk te maken wat de gevolgen zijn", zei Hamilton aan een publiek van studenten en docenten aan de Engelse universiteit van Oxford.

Niet dat Hamilton zichzelf zo wil vrijpleiten: "Als ik alles opnieuw kon doen, zou ik het anders aanpakken. Ook als dat betekent dat ik maar een fractie van het succes dat ik behaalde zou krijgen. Ik zou het clean doen. Ik heb het ook twee seizoenen proper gedaan. Ik won ook een paar kleine wedstrijden in Europa."

Nog steeds EPO en bloeddoping

Hamilton gelooft dat de strijd tegen doping nog niet alles aan het licht heeft gebracht. "Wie gelooft dat het probleem opgelost is, vraagt om nieuwe problemen. Er kan nog altijd gedopeerd worden. De antidopingagentschappen zullen het je niet vertellen, maar er bestaan nog altijd gigantische achterdeuren. Bloeddoping bestaat nog. EPO bestaat nog. En er zijn nieuwe middelen beschikbaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties