Nys erkent probleem in veldritwereld: "Dat zorgt ook nog eens voor een negatieve sfeer binnen de cross"

Redactie
| 7 reacties
Nys erkent probleem in veldritwereld: "Dat zorgt ook nog eens voor een negatieve sfeer binnen de cross"
Foto: © photonews

Veel organisators klagen de laatste weken dat er heel wat minder mensen op de cross afkomen na het afscheid van Sven Nys. De voormalige wereldkampioen weet dat er tijd nodig is om dat opnieuw op te bouwen.

Er kwamen de voorbije jaren telkens volle supportersbussen mee om Sven Nys naar de overwinning te roepen. Maar dat is dit jaar helemaal anders. "Het is moeilijk om daar zelf iets over te zeggen, maar het is natuurlijk een feit dat ik dat 20 jaar lang heb opgebouwd. Dat zal tijd nodig hebben voor die jonge gasten", aldus Nys in Van Gils & Gasten.

De cross wordt momenteel gedomineerd door twee jongens die ooit de overstap naar de weg zullen maken. "Wout van Aert en Mathieu van der Poel bepalen nu de strijd, maar zij zullen binnen twee jaar hoogstwaarschijnlijk de cross verlaten. Dat is een probleem en zorgt ook nog eens voor een negatieve sfeer binnen de cross, wat erg jammer is", zegt Nys.

"Het niveau is wel ongelooflijk hoog. De cross heeft altijd geleefd van duels. Van der Poel en Van Aert hebben allebei hun kwaliteiten en ik denk dat er nog mooie duels op ons zullen afkomen. Maar we moeten ze ook nog wat tijd gunnen om meer supporters voor zich te winnen", besluit de teammanager van Telenet-Fidea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties