Opvallende vergelijking: "Mathieu heeft iets heel aparts, zoals een jonge Sagan"

Redactie
| 0 reacties
Opvallende vergelijking: "Mathieu heeft iets heel aparts, zoals een jonge Sagan"

Twee namen domineren het huidige veldritseizoen: Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Al lijkt de Nederlander over heel november de betere van de wereldkampioen. Sven Nys liet er zich over uit en maakt een opvallende vergelijking.

Van der Poel lijkt Van Aert elke week opnieuw een mentale tik uit te delen. "Bij de jeugd heeft hij ook altijd net iets beter gescoord dan Van Aert", zegt Sven Nys. "Dat gaat zich nu ook weer uiten. Mathieu heeft iets heel aparts, zoals een jonge Sagan. Zulke renners maken ze niet elk jaar."

Maar Van Aert zal volgens Nys niet altijd aan het kortste eind trekken. "Er zijn crossen waar Van Aert ook een Van der Poel op zijn top kan verslaan. De cross leeft niet van één kampioen, die heeft altijd een tegenpool nodig", aldus de Kannibaal van Baal in Van Gils & Gasten.

Poulidor

"Poulidor is het beste voorbeeld. Dat was de eeuwige tweede, maar ook wel één van de populairste van zijn tijd. Waarmee ik niet wil zeggen dat Wout ook zo is. Het zijn gewoon twee heel grote kampioenen waar we nog veel mooie dingen van zullen zien", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties