'Vechtersbaas' Baestaens vreest voor zijn reputatie: "Dit had nooit mogen gebeuren"

Redactie
| 7 reacties
'Vechtersbaas' Baestaens vreest voor zijn reputatie: "Dit had nooit mogen gebeuren"
Foto: © photonews

Vincent Baestaens stond dit weekend om extrasportieve redenen in de schijnwerpers. De renner van Beobank ging in de Flandriencross in Hamme een robbertje vechten met Jens Adams (Crelan). En de 27-jarige Baestaens had al geen te beste reputatie.

"Dat had nooit mogen gebeuren", zei Vincent Baestaens in HNB. "Daarom heb ik het ook onmiddellijk uitgepraat met Jens. Via Facebook. Wij zijn alle twee in de fout gegaan en hebben alle twee fout gereageerd."

In 2014 geraakte Baestaens al eens betrokken bij een vechtpartij in de Verenigde Staten, waarna hij een nachtje in een Amerikaanse cel belandde. "Natuurlijk ben ik bang dat dit mijn naam verder besmeurt", jammert de 27-jarige veldrijder. "Vooral omdat mijn reputatie al niet te positief is."

"Durf al eens uit m'n sloffen schieten"

"Ik heb het altijd met iedereen goed voor. Alleen als ik het gevoel heb dat mij onrecht wordt aangedaan, durf ik al eens uit mijn sloffen schieten", geeft Baestaens toe.

"Maar geldt dat niet voor heel veel mensen? Trouwens, toen ik de beelden terugzag, was ik er zelf ook niet goed van. Daarom heb ik ook mijn verontschuldigingen aangeboden, zowel aan Jens als aan de hele veldritwereld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties