Coach van het Jaar Kevin De Weert: "Niet evident om als 34-jarige de steun van mannen als Greg en Tom te krijgen"
Redactie
| 5 reacties
Coach van het Jaar Kevin De Weert: "Niet evident om als 34-jarige de steun van mannen als Greg en Tom te krijgen"
Foto: © photonews

Bondscoach Kevin De Weert kreeg in zijn allereerste jaar dienst als coach meteen de prijs voor beste coach op het gala van de Kristallen Fiets. Hij beseft: "Het wordt moeilijk om beter te doen."

"Ik weet dat de Olympische Titel van Greg Van Avermaet een grote uitstraling heeft", aldus de bondscoach over zijn grootste succes van dit seizoen in Het Laatste Nieuws. "Ik weet niet hoe mijn rol ingeschat wordt, ik krijg de renners maar drie keer per seizoen."

Lof van Peiper

"Maar ik probeer er zo goed mogelijk mee te werken", aldus De Weert. Hij kreeg ook lof van BMC-ploegleider Allan Peiper omwille van zijn goeie samenwerking met de ploegen. "Dat stel ik op prijs." Ook van Tom Boonen kreeg hij complimentjes.

"Tom Boonen had gisteren in de krant nog een complimentje voor mij. Dat is het belangrijkste. Als daar dan nog een trofee bij komt, weet je dat ook anderen het appreciëren." Als jonge bondscoach is het immers niet altijd makkelijk. "Het is niet evident om op je 34ste de steun van mannen als Tom Boonen en Greg Van Avermaet te krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties