'Mancebo en co worden al sinds april niet meer uitbetaald'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
'Mancebo en co worden al sinds april niet meer uitbetaald'

Er lijken financiële problemen te zijn bij team SkyDive Abu Dhabi. De renners en de staf van de wielerploeg uit het midden-oosten worden al een tijdje niet meer uitbetaald. Ploegleider Alberto Volpi legt een deel van de situatie uit.

Volpi was het afgelopen seizoen aan de slag bij de wielerformatie, maar trekt volgend jaar naar Bahrain-Merida. Daar zal de Italiaan zijn landgenoot Vincenzo Nibali begeleiden. "Dit is helemaal onaanvaardbaar", zegt ploegleider Alberto Volpi bij CyclingWeekly. "Niet enkel voor de renners zelf, maar ook voor enkele andere jobs."

Betalingsprobleem

Volgens Volpi staan er heel wat jobs op het spel en niet alleen van wielrenners. Bij SkyDive-Dubai rijdt onder meer Francisco Mancebo. "De bazen in Abu Dhabi zijn erg serieus, maar zij kampen met een betalingsprobleem. Het probleem is veel groter dan alleen de wielerploeg, want dit gaat over de hele club."

"Daar kan ik jammer genoeg weinig over kwijt. De club Al-Ahli heeft ook een voetbalploeg op het hoogste niveau, een basketbalteam en een baseballteam. Maar om en bij de honderd mensen wachten sinds april op hun loon", besluit de ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties