Van Avermaet over populariteit: "Laat ons zeggen dat het voor- en nadelen heeft"

Redactie
| 0 reacties
Van Avermaet over populariteit: "Laat ons zeggen dat het voor- en nadelen heeft"

Greg Van Avermaet heeft woensdagavond zijn favorietenrol waargemaakt bij de uitreiking van de Kristallen Fiets. Van nervositeit was er geen sprake bij de olympische kampioen, want de Waaslander was voor het gala al zeker van winst.

Woensdag zat Van Avermaet voor het eerst op de rollen, 's avonds mocht hij zijn prijs in ontvangst nemen. "Stappen zal nog even duren, maar ik kan wel al opnieuw fietsen", lacht Van Avermaet. "Het zal nu wel snel verbeteren. Ik heb twee weken niet op de fiets gezeten en dat heeft eigenlijk wel deugd gedaan. Ik had nog genoeg andere verplichtingen."

Er was slechts één topfavoriet voor de Kristallen Fiets. "De voorbije jaren was ik nerveuzer. Ik heb dergelijke trofeeën ook steeds meer leren appreciëren. Als ik nu volgend jaar eens niet zou winnen, zou dat wel aan mij vreten. Dat goud in Rio heeft me veel vertrouwen gegeven. Met alle respect, maar dat is groter dan de Ronde van Vlaanderen of het WK winnen. Het is met niets te vergelijken."

Leven veranderd

"Mijn leven is veranderd. Ik was al wel populair, maar nu kan ik bijna niet meer buitenkomen. Soms is dat wel een beetje vervelend. Deze middag was ik bijvoorbeeld aan het revalideren in het zwembad, maar ik werd voortdurend aangesproken. Laat ons zeggen dat het voor- en nadelen heeft", besluit de BMC-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties