WorldTour-ploegen op de piste: "Geen enkele meerwaarde"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
WorldTour-ploegen op de piste: "Geen enkele meerwaarde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Londen staat dit weekend de tweede en laatste manche van de Revolution Champions League op het programma. Daarin nemen WorldTour-teams het op tegen baanwielrenners op de piste.

Het lijkt op zich een leuk idee, de sterren op de weg aan het werk zien op de piste, maar volgens topsportcoördinator voor het baanwielrennen, Koen Beeckman is het geen goed idee. "Ik vraag me af wat de bedoeling daarvan is."

"Sportief stelt dat niets voor." De WorldTour-teams werden in Manchester immers naar huis gereden. Sky eindigde er vierde met nota bene Olympisch Kampioen Elia Viviani gekoppeld aan Peter Kennaugh, een wegrenner. "Één pistier is duidelijk niet genoeg."

Het baanwielrennen is zo geëvolueerd dat je als wegrenner niet zomaar meer kan meedoen

-Koen Beeckman

"Die pure pisteploegen spelen met die wielerbaan, het blijft een heel technische sport. Als je dat op latere leeftijd nog onder de knie moet krijgen is het moeilijk. Puur fysiek kan je het wel trainen, maar die techniek, daar heb je als wegrenner teveel achterstand."

"Vroeger had je ook wegrenners die in het veld wat gingen rijden als publiciteitsstunt. Na vier ronden werden ze gedubbeld. Het baanwielrennen en veldrijden is zo geëvolueerd dat je als wegrenner niet zomaar meer kan meedoen", sloot Beeckman af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties