Bondscoach De Weert hoopt op Belgische winnaar in Ronde van Vlaanderen: "Staat hoog op verlanglijstje van Greg"
Koen Frans
Koen Frans
| 21 reacties

Bondscoach De Weert gelooft in kansen van de Belgen in Ronde van Vlaanderen: "Staat hoog op verlanglijstje van Greg"

Bondscoach De Weert hoopt op Belgische winnaar in Ronde van Vlaanderen: "Staat hoog op verlanglijstje van Greg"

Bondscoach Kevin De Weert werd woensdagavond gelauwerd als Ploegleider van het Jaar op het gala van de Kristallen Fiets in Knokke. De bekroning van een knap debuutjaar. De bondscoach ziet dit jaar mogelijkheden voor de Belgen in de vernieuwde Ronde van Vlaanderen.

De 34-jarige Kevin De Weert volgde in februari van dit jaar Carlo Bomans op als bondsoach van de Belgische Wielrijdersbond. De ex-renner Quick Step en Rabobank behaalde meteen één van de grootste successen uit de voorbije Belgische wielergeschiedenis door met Greg Van Avermaet goud te pakken op de Olympische Spelen in Rio. "Ik besef dat 2016 moeilijk te overtreffen zal zijn", zegt De Weert aan Wielerkrant.

"De gouden medaille van Greg was al uitzonderlijk, maar nadien behaalden we ook nog een bronzen medaille met Tom Boonen op het WK in Qatar. We zullen ook volgend jaar ons uiterste best doen, maar uiteindelijk zijn het de renners zelf die de resultaten halen. Wij stellen op elk parcours de sterkst mogelijke ploeg samen en kunnen hen alleen maar optimaal proberen ondersteunen", plaatst De Weert zich een beetje in de schaduwrol.

Greg en Tom in Ronde van Vlaanderen

Deze week werd ook het parcours van de vernieuwde Ronde van Vlaanderen voorgesteld. De Belgische bondscoach gelooft in de kansen van onze landgenoten. "Greg zit dicht bij zijn allereerste grote klassieke zege", denkt De Weert. "Hij heeft aangegeven dat de Ronde en Parijs-Roubaix hoog op zijn verlanglijstje staan. Door de val van vorig jaar zal hij misschien een beetje revanche willen nemen. Hij zal er hoe dan ook met extra veel ambitie aan de start verschijnen."

En dan zou je bijna Tom Boonen vergeten. "Nee, zeker niet. Tom was op het WK echt héél sterk. Hij zal sowieso top zijn. Ook Sep Vanmarcke zal opnieuw mee de finale willen kleuren. Jürgen Roelandts moet daar overigens ook toe in staat zijn. En dan vergeet ik er nog een heel pak. De buitenlandse favorieten? Zoek het niet te ver: Sagan", knipoogt De Weert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties