24-jarige crossende landgenoot mag na aanslepende ziekte van Lyme eindelijk nog eens zegevieren

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
24-jarige crossende landgenoot mag na aanslepende ziekte van Lyme eindelijk nog eens zegevieren

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel wat veldrijders waren vandaag in Spa aan de slag, maar in het Duitse Bensheim stond er ook een cross op het programma. De 24-jarige Wietse Bosmans won er voor het eerst sinds zijn comeback.

Wietse Bosmans - nog steeds maar 24 jaar oud - kampte de laatste twee seizoenen met de ziekte van Lyme. Na een sterk seizoensbegin in Meulebeke had Bosmans het moeilijk om dit seizoen opnieuw te bevestigen. "Het was bijna twee jaar geleden dat ik nog eens vanop de eerste rij mocht starten", doet Bosmans zijn verhaal op zijn website.

"Daardoor heb ik geen onnodige krachten moeten verbruiken in het eerste deel van de cross. Ik kon dus iets rustiger van start gaan. We waren al snel met drie jongens voorop. Op drie rondes van het einde heb ik het tempo de hoogte ingejaagd en ik ben dan solo aangekomen", klinkt het.

Gevoel nog niet super

Zondag start Bosmans in Mol, maar de veldrijder kan nog beter. "Het gevoel was nog niet super. Na mijn stage van vorige week was het nog wat wennen. En ik had veel last van de koude. Op het einde was ik er pas aan gewend. Ik ben heel tevreden met deze overwinning. Morgen start ik ook in Mol, dus daar kijk ik al enorm naar uit", besluit Bosmans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties