Tegenvallende resultaten voor Vandekinderen: "Heb de voorbije weken kostbare punten verspeeld"

Redactie
| 0 reacties
Tegenvallende resultaten voor Vandekinderen: "Heb de voorbije weken kostbare punten verspeeld"
Foto: © photonews

Vandaag staat de Superprestige-cross in Francorchamps op het programma. De kans voor Jens Vandekinderen om wat broodnodige punten te sprokkelen.

De jonge West-Vlaming knokte zich vorig jaar in de top vijftig van de UCI-ranking. Zo verwierf hij startrecht in de Wereldbeker. "Ik trok daarvoor naar het buitenland", zegt Vandekinderen aan Veldritkrant. "Maar de voorbije weken heb ik al die kostbare punten verspeeld. De enige optie was om een pak punten te pakken in de Amerikaanse wereldbekermanches en zo die gesprokkelde punten van vorig jaar te verdedigen." Dat mislukte compleet.

Dus moet Vandekinderen het voor de rest van het seizoen zonder Wereldbeker doen en zich focussen op de wedstrijden in eigen land. Vooral de crossen van de Hansgrohe Superprestige en de DVV Trofee staan op zijn verlanglijstje. "Week na week heb ik een beter gevoel. Zondag in Hamme eindigde ik 17de. Nog niet het verhoopte resultaat, maar hopelijk komt dat snel. In Francorchamps wil ik de lijn doortrekken. Op een omloop die me in principe goed moet liggen, mik ik op een plaats in de top vijftien."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties