Van Avermaet wint ook Vlaamse Reus, revalidatie verloopt voorspoedig: "Volgende week mee op stage"

Redactie
| 0 reacties
Van Avermaet wint ook Vlaamse Reus, revalidatie verloopt voorspoedig: "Volgende week mee op stage"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet staat voor een drukke winter vol huldigingen en prijzen. Gisteren ontving de olympische kampioen de Gouden Reus, een prijs die de beste Vlaamse sporter van het jaar bekroont.

"Voorlopig heb ik nog genoeg plaats in mijn prijzenkamer', lachte Van Avermaet voor de camera HLN. De 31-jarige BMC-renner kreeg drie dagen eerder nog de Kristallen Fiets en net als toen won hij ook de Vlaamse Reus met een gigantische score: 999 punten.

"Dit is mijn eerste Vlaamse Reus, geen simpele trofee om te winnen dus", zei Van Avermaet. "Ik vind het toch iets speciaals, omdat in deze verkiezing alle sporten tellen. Ik ben in elk geval heel blij dat er zoveel journalisten op mij gestemd hebben. Tijdens het wielerjaar door komen we vaak met elkaar in contact, en ik denk toch dat ik een goede relatie heb met de pers."

Wat staat er zo nog op het prijzenmenu voor Van Avermaet? "Sportman van het Jaar, daar kijk ik toch wel naar uit", aldus Greg. "Dat is er nog zo eentje die ik nooit gewonnen heb. Of ik de prijzenloop al moe ben? Neen, zeker niet. Ik probeer mezelf intussen zo goed mogelijk te verzorgen en te revalideren." Over die revalidatie is Greg optimistisch. "Ik mag intussen alweer zwemmen én op de rollen fietsen. Volgende week ga ik mee op stage met de ploeg, hopelijk kan ik daar een eerste keer op de weg rijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties