Vuelta 2017: de gevreesde Angliru én over onverharde wegen in de Sierra Nevada?

Redactie
| 0 reacties
Vuelta 2017: de gevreesde Angliru én over onverharde wegen in de Sierra Nevada?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het volledige parcours van de Vuelta 2017 kennen we pas binnen een maand. Maar verschillende Spaanse regio's en gemeentes hebben al etappes op hun grondgebied aangekondigd.

Het wordt volgend jaar opnieuw een Vuelta voor klimmers. De Spaanse sportkrant Marca meldt dat er maar liefst acht aankomsten bergop zullen zijn. Eerder werd al bekend dat de Vuelta op 20 augustus zal starten met een ploegentijdrit van twintig kilometer in het Franse Nîmes. Vervolgens koerst het peloton door Andorra, Catalonië en de provincies Castellón, Cuenca en Alicante.

In Murcia staat er een aankomst bij de basiliek van het bedevaartsoord Caravaca de la Cruz gepland. In het Zuid-Spaanse Andalusië vinden na een bezoek aan Málaga (met een aankomst in Antequera) in Granada enkele belangrijke etappes plaats. Volgens de krant is de organisatie in gesprek over een aankomst op Pico de Veleta in de Sierra Nevada, een beklimming over een onverhard wegdek.

Zwaartepunt in slotweek

Na een lange verplaatsing doet de Vuelta in de slotweek in het Noord-Spaanse Asturië de Angliru en de nieuwe beklimming van Los Machucos (met stijgingspercentages tot 28%) in Cantabrië aan. Daarnaast wordt er gesproken over een aankomst bij het klooster van Santo Toribio de Liébana.

De Vuelta is de enige grote ronde die het etappeschema nog niet gepubliceerd heeft. De etappes worden bekendgemaakt op donderdag 12 januari.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties