Ex-winnaar Amstel Gold Race bekent: "Nibali wilde me, maar... "

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ex-winnaar Amstel Gold Race bekent: "Nibali wilde me, maar... "

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oleg Tinkov is na dit seizoen uit de wielerwereld gestapt met zijn ploeg Tinkoff. Heel wat renners moesten dus op zoek naar een ander team, zo ook de Tsjech Roman Kreuziger.

De ronderenner was al lang aan het uitkijken naar een nieuwe ploeg. "Mijn manager en ik zaten in januari samen met mijn vrouw om te bekijken welke WorldTour-teams er bij mij zouden passen voor 2017 en 2018", opent Kreuziger bij Cyclingnews. "We kwamen uit bij vier à vijf ploegen, maar dan werd het enkele maanden stil."

Al snel werd duidelijk wat zijn eerste keuze was. "Orica was mijn eerste keuze sinds januari, maar ook BMC was interessant. Tijdens de Tour belde mijn manager en hij vertelde dat Orica geïnteresseerd was. Na een gesprek met Matt White was mijn keuze duidelijk. We hadden ook contact met BMC, maar ze konden mij daar geen contract van twee seizoenen garanderen."

Interesse uit Bahrein

En dan was er ook nog de interesse van Bahrain-Merida voor de winnaar van de Gold Race in 2013, met dank aan boezemvriend Nibali. "Bahrain was ook geïnteresseerd omdat ik een goede vriend ben van Nibali."

"Nibali wilde me, maar ik denk dat er een gebrek aan communicatie was tussen zijn ploeg en mijn manager. Ik heb met Vincenzo gesproken en hij begreep mijn keuze omdat ik niet eeuwig kon wachten", besluit Kreuziger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties